Gids voor inzetten bij roulette

Door de jaren heen zijn er ontzettend veel systemen ontwikkeld voor de manieren waarop je in kunt zetten bij roulette. Al die systemen zijn gebaseerd op ingewikkelde bevindingen van de uitvinders, die uiteraard zelf ook fervente roulette spelers waren of zijn. Het nadeel van spelen aan de hand van een speciaal goksysteem, is dat het systeem niet elke keer helemaal werkt. Er zijn namelijk allerlei andere factoren die ook meespelen in het succes van het ontwikkelde systeem. Toch lijken er een aantal systemen ontwikkeld te zijn die daadwerkelijk vaker succes hebben dan wanneer je willekeurig nummertjes kiest en inside bets en outside bets plaatst zodra je daar zin in hebt. Alle goede roulette spelers hebben dan ook een voorkeur voor een bepaald systeem wat ze altijd gebruiken wanneer ze roulette spelen. Ook als beginnende speler kun je jezelf dus een bepaald systeem aanleren, wat je ook kan helpen bij het beter worden in roulette. In de onderstaande sectie zullen verschillende soorten systemen voor het inzetten bij roulette worden toegelicht; je kunt dit dus zien als een gids voor het inzetten bij roulette, geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers.

Verschillende systemen

Het eerste systeem wat erg populair is, is de Pivot methode. Deze methode houdt in dat je een tijdje bij de roulette tafel gaat staan kijken waar je van plan bent om te gaan spelen. Zodra een getal twee keer voorbij is gekomen, ga je de komende 38 draaien op dat getal spelen. Volgens de kansberekening zou je dan altijd minstens één keer moeten winnen; je hebt immers een kans van 1 op 37 om dat getal te draaien en je speelt 38 keer. Je loopt echter veel kans om te verliezen, want je moet heel veel geld investeren voor je wint, dus eigenlijk raak je sowieso geld kwijt, zeker omdat de winst 36 keer je inzet is. Een tweede methode is de Martingale. Bij deze methode verdubbel je je inzet elke keer als je verloren hebt. Zodra je gewonnen hebt, ga je weer terug naar je startinzet. Dit lijkt allemaal heel logisch, maar er is natuurlijk een reden dat niet alle roulette spelers miljonair zijn. Het grote probleem met deze methode is dat je niet zeker bent dat je wint. Als je keer op keer blijft verliezen, is je geld een keer op en kun je niet meer inzetten. Dat maakt dit toch niet zo’n goed systeem. Met de Reverse Martingale doe je dit precies andersom; je verdubbelt je inzet na winst en stopt na verlies. Daarbij moet je in de gaten houden dat je op het juiste moment stopt en niet je verdubbelde inzet weer kwijt raakt. Doe je dat goed, dan kun je hier gigantisch veel geld mee winnen.

Meer systemen

Nog een systeem is het D’Alembert systeem. Dat is ongeveer hetzelfde als het Martingale systeem. Als je verliest, tel je je originele inzet bij je oude inzet op, en dat is dan de nieuwe inzet. Verlies je, dan haal je de originele inzet van de oude inzet af. In theorie zou je dan altijd iets meer over houden dan verliezen, maar in de praktijk werkt dat niet altijd zo. Het Contra D’Alembert systeem houdt in dat je je inzet verdubbelt als je wint en halveert als je verliest. Het Fibonacci systeem werkt weer heel anders. Het is gebaseerd op de welbekende Fibonacci reeks en het bijbehorende Nautilus diagram. Hierbij leg je het diagram over de roulette tafel heen. Bij de rechter 1, het kleinste getal, begin je. Als je verliest, dan verplaats je 1 plek tegen de klok in. Win je, dan verplaats je 1 plek met de klok mee. Je wint dan altijd net zoveel als je in zet, zolang je dit systeem volgt tenminste. Ook is er uiteraard de Reverse Fibonacci, waarbij je dit alles in precies de tegenovergestelde richting doet. Echter is de Fibonacci reeks er niet voor niets, dus heel succesvol is de Reverse Fibonacci niet te noemen.

Laatste systemen

Het La Bouchere systeem werkt op een iets ingewikkeldere manier. Je moet hierbij namelijk goed kijken naar wat er gebeurt op de tafel. Je bepaalt hoeveel je wilt inzetten. Je verdeelt dan die inzet over een aantal nummers, namelijk het aantal nummers in hoeveel rondes je wilt spelen. Die schrijf je op. Je telt dan het eerste en laatste cijfer bij elkaar op, en zoveel zet je in op een outside bet. Gaat dat goed, dan doe je het nog een keer met het nieuwe eerste en laatste cijfer. Gaat het niet goed, dan doe je het nog een keer met de oude nummers. Je zou in theorie dan exact moeten winnen wat je van plan bent te winnen. Bij het Reverse La Bouchere systeem ga je door met de oude nummers als je wint en pak je nieuwe nummers als je verliest. Weer een ander systeem is het Oscar’s Grind systeem. Bij dit systeem wed je pas door als je geen verlies kan maken, dus als je je eerste inzet behouden hebt. Elke keer dat je meer inzet, wordt dat je nieuwe basis. Zo kun je dus nooit geld verliezen, omdat je altijd vasthoudt aan de basisinzet. Bij het Paroli systeem verdubbel je je inzet als je wint. Echter, als je drie keer gewonnen hebt, dan ga je weer terug naar je basisinzet. Je kunt dus niet heel veel verliezen als je via het Paroli systeem speelt. Een erg bijzonder systeem is het Cover the Table systeem. Hierbij wed je op bijna alle nummers. Je wint dus niet zo veel als je wint, en als je verliest, verlies je wel heel veel. Er zijn nog veel meer systemen die allemaal hun eigen voordelen en nadelen hebben. Ook zijn er veel systemen die simpelweg niet werken, maar die toch nog gebruikt worden omdat mensen niet in de gaten hebben dat je gezien de kansen helemaal geen winst kunt maken. Bekijk een systeem dus kritisch voor je het uitprobeert, en kom erachter of je eigenlijk wel winst kunt maken.