Hoe speel je online roulette?

Het spelen van online roulette is niet heel lastig, zolang je de basisregels kent en begrijpt. Er zijn drie doelen die je altijd in je achterhoofd moet houden als je roulette gaat spelen. Allereerst moet je onthouden dat je als speler het doel hebt om te voorspellen waar het balletje terecht gaat komen. Je kunt een aantal factoren hierin kiezen. Zo kun je precies voorspellen welk nummer het is, maar ook of het op een rood of zwart vakje komt, of het een hoog of laag nummer is en of het een even of oneven nummer is. Je bepaalt dus zelf hoe moeilijk je de gok maakt. Bij de meeste roulette spellen combineer je deze factoren om te gokken, het komt niet vaak voor dat je maar op één factor gokt, tenzij je natuurlijk op één nummer gokt; daar zitten alle factoren al in verscholen.

Een aantal stappen

Om het spel overzichtelijk te houden, speel je roulette in een aantal stappen. Die stappen zijn altijd hetzelfde. Om die reden kun je ook met allerlei verschillende mensen roulette spelen; je houdt je immers aan dezelfde regels. Als eerste kies je waar je op gaat gokken. Op die factoren leg je fiches, ter waarde van de hoogte van je inzet. Ook dat kun je zelf bepalen, hoewel er wel altijd een minimum inzet is. Daarna kun je je gok wijder maken, dat betekent dat je op kruisingen fiches plaatst. Je zet dan in op alle mogelijkheden die op die kruising liggen. Wel krijg je dan minder uitbetaald als je het goed hebt; je had immers meer kans om het goed te hebben. Daarna wordt het roulette wiel gedraaid. Zodra de bal gestopt is, weet je of je iets gewonnen hebt of niet. Dat krijg je uitbetaald en daarna begint het spel weer opnieuw.

De basis van roulette

Elk roulette spel bestaat uit een aantal vaste onderdelen, namelijk het wiel, de bal, de tafel en fiches. Als je speelt tegen echte mensen, dan is er ook een croupier die het spel leidt. Speel je online roulette, dan is er natuurlijk geen croupier; de software van het spel neemt dan die plaats in. Er zijn twee populaire soorten roulette, namelijk Europees en Amerikaans. Elke soort heeft zijn eigen wiel. Bij Europees roulette heeft het wiel 37 vakjes, bij Amerikaans roulette 38. Het is handig om de volgorde van het wiel te weten als je in gaat zetten. Die volgorde is altijd hetzelfde, maar wel verschillend bij Europees en Amerikaans roulette. Als je dit goed in je hoofd hebt zitten en begrijpt, dan maak je veel meer kans om te winnen. Ook de regels die bij de verschillende soorten roulette horen, zijn goed om uit je hoofd te leren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Leer alles begrijpen

Eén van de belangrijkste aspecten van het spelen van roulette op de juiste manier is het begrijpen van het spel. Begrijp je het niet, dan kan het zomaar zijn dat je verkeerd inzet en al je inzet verliest. Je kunt als beginner het beste niet te moeilijk gokken; je hebt meer kans om te winnen als je kiest of het rood of zwart wordt dan wanneer je alles op één nummer in zet. Naast dat je moet begrijpen hoe het roulette wiel werkt, moet je ook begrijpen hoe de roulette tafel werkt. De vakjes die naast elkaar liggen, zijn namelijk niet voor niks naast elkaar geplaatst. Door dat zo snel mogelijk in te zien, kun je betere strategieën toepassen dan wanneer je gewoon maar wat doet. Online roulette is een goede manier om dit te oefenen.