Wat is Europees roulette?

Er zijn drie soorten roulette, namelijk Amerikaans, Frans en Europees. Op deze pagina zal de Europese variant uitgelegd worden. Het grote voordeel van Europese roulette is dat je er als speler de hoogste winkansen hebt. Er zitten namelijk maar 37 vakjes in het wiel, terwijl dat er bij Amerikaanse roulette 38 zijn. Bij Amerikaans roulette is er namelijk een extra vakje, 00, wat betekent dat het huis wint. Als speler kan je daar niet op gokken, dus wil je niet dat het balletje daar op terecht komt. De spelregels bij Amerikaans, Frans en Europees roulette zijn verder hetzelfde, dus dat ene vakje is het enige verschil. Wel zijn er verschillende strategieën voor de verschillende soorten roulette. Bij Europese roulette kun je bijvoorbeeld dubbel inzetten. Dat doe je door op een aantal verschillende nummers te bieden, zodat je kans om te winnen 1 op 2 is. Dat is erg hoog, je weet dan bijna zeker dat je iets wint.

Belangrijke punten

Als je Europees roulette gaat spelen, is het belangrijk om van een aantal punten te weten hoe het zit. Zo is het belangrijk om te weten hoe het zit met de kans dat je wint. Zoals net als verteld is, heeft Amerikaans roulette één vakje meer in het roulette wiel dan Europees roulette. Dat maakt veel uit voor je kans om te winnen. Bij Amerikaans roulette heb je een kans van 1 op 38 om te winnen, terwijl dat bij Europees roulette een kans van 1 op 37 is. Als je een aantal keer speelt, is je kans om te winnen bij Europees roulette dus aanzienlijk hoger. Europees roulette werkt op dezelfde manier als de andere soorten roulette. Je zet in op een bepaald nummer, op een speciale roulette tafel. Je kunt op een aantal verschillende manieren inzetten om zo veel mogelijk kans te maken om te winnen. Nadat alle spelers hebben ingezet, wordt er aan het roulette wiel gedraaid. Als het wiel weer stilstaat, bepaalt het balletje wat het winnende nummer is. Aan de hand daarvan wordt bepaald of en hoeveel je gewonnen hebt.

Andere wetenswaardigheden

Europees roulette is de meest populaire vorm van online roulette. Dat heeft uiteraard te maken met de hoge kans om te winnen. Daarnaast is er een special vorm van roulette, waarbij je met meerdere roulette wielen tegelijk speelt. Voor deze variant wordt vaak Europees roulette als de basis gebruikt. Dit is een hele spannende versie van roulette, omdat je erg veel tegelijk kunt winnen als je op de juiste factoren ingezet hebt. Wat geldt voor alle vormen van roulette, is dat je ook bij Europees roulette een strategie toe kunt passen. Hierbij moet wel gezegd worden dat het deels altijd een spel van toeval blijft, zodat je strategie de ene keer wel fantastisch goed kan werken en de andere keer je een beetje in de steek kan laten. Het is goed om je dit te beseffen voor je roulette gaat spelen.

Overzicht van Europees roulette

Door alle informatie gebeurt het soms dat je de specifieke regels van het soort roulette wat je aan het spelen bent uit het oog verliest. Daarom is het verstandig om die bijvoorbeeld op te schrijven of uit te printen, zodat je weet wat de regels zijn van het spel wat je aan het spelen bent. Bij Europees roulette is het belangrijkste om te onthouden dat de kans van het huis om te winnen 2,7% is. Bij Amerikaans roulette is dat 5,7%, dat is dus aanzienlijk hoger en daarmee erg nadelig voor jou als speler. Je zet in op een nummer tussen de 0 en 36, want er is maar één nul in het spel, in tegenstelling tot Amerikaans roulette, waar er twee nullen in het spel zijn. Je kunt online heel goed Europees roulette spelen. Daarvoor moet je een goede website opzoeken waar het wordt aangeboden. Als je voor echt geld gaat spelen, is het belangrijk om een account aan te maken. Pas dan kan je er zeker van zijn dat je winsten ook daadwerkelijk uitbetaald zullen worden. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat de website zegt dat je niet gewonnen hebt, of dat het niet opgeslagen is, en dan ben je al je geld kwijt. Op zo’n website moet je dan ook nooit meer spelen, maar dat spreekt voor zich. Pas als je een account hebt, kun je dus veilig online Europees roulette spelen. Als je hebt gekozen op welke nummers en andere factoren je gaat inzetten, kun je bepalen voor hoeveel geld je gaat spelen. Let erop dat je in het begin niet te veel inzet, omdat je dan misschien nog niet helemaal weet hoe de software werkt. Dat is ook een onderdeel van een goede strategie. Bij online Europees roulette bepaal je zelf wanneer je het roulette wiel draait. Dat maakt het een leuk spel om te spelen.